Везни

Везни: 24.09 - 23.10

Информация за зодията Везни


Управляваща планета: Венера
Елемент: Въздух
Качество: Кардинален
Девиз: “Аз уравновесявам!”
Щастливи числа: 2, 6, 7, 8, 9, 15
Подходящ цвят: морско синьо, маслинено зелено, тъмно лилаво, розов
Камъни: опал, изумруд, сапфир, бисер, лазурит, хризолит, кристал
Цветя (растения): роза, теменужка, гергина
Метал: бронз
Късметлийски дни: петък, събота
Неблагоприятни дни: вторник, неделя

Живот на Везните се управлява от чувството за хармония, красота и справедливост. Благодарение на такта, великодушието и ведрия им нрав са желани във всяка компания. Още повече, че със самото си присъствие те успокояват обстановката. Везните са най-добрите миротворци, лесно успяват да убедят и двете враждуващи страни колко са сбъркали. Независимо от това, може да се окажат в центъра на някакъв спор и да не отстъпват от позицията си. Умението да примиряват противоречията ги прави незаменими юристи и адвокати. С присъщото си чувство за справедливост те ще намерите най-правилното решение, без ни най-малко да се повлияят от чувствата си. Тяхната безпристрастност към работата ги прави невероятни професионалисти, а като се добави и чувството им за дълг и отговорност, може да се каже, че са незаменими в някои професии. Като добавим и факта, че Везните имат способност да предугаждат мислите и настроенията на другите, несъмнено могат да им оказват влияние и да се превърнат в изкусни политици или дипломати. Но каквито и да са по професия, за тях е най-важно винаги да са влюбени и да се чувстват обичани. Хармоничните им отношения с партньорите се дължат най-вече на способността им да гледат на живота през техните очи. 
 
Добри и лоши черти
Везните са честни, искрени и деликатни. Имат високи критерии за красота и естетика, верни приятели, много разумни. Те лесно се привързват и то от сърце, а не от меркантилност.
Стараейки се обаче да удовлетворят всички капризи на околните загубват индивидуалността си. Прекалено са отнесени и непрактични. Склонни са да проявяват привързаност дори към хора, които са безразлични към тях.
Най-лош вариант: Сълзливи и сантиментални до самоизмама. Отъждествяват целия си живот с някаква ясна само на тях идея. Не умеят да откажат или твърдо да защитят позицията си и не са в състояние да поемат отговорност. Всички причините за неприятностите им са винаги извън тях.
 
Мъжът Везни
Характерно за Везните е, че дори телесните им размери и пропорции да са в нормата, те винаги изглеждат пухкавки. Много често представителите на тази зодия имат трапчинки на бузите и брадичката и чаровна усмивка. Косата им е чуплива, леко вълниста.
Мъжът Везни обикновено е гладко избръснат. Той много държи да изглежда внушително. Говори тихо и има плавни движения. Облича се стилно, хармонично и харесва всякакви аксесорари – папионки, вратовръзки, шалчета, скъпи писалки, модерни органайзери и други.
 
Жената Везни
Жената Везни предпочита спортното облекло. Повечето от тях имат очи като тези на Телците – тъмни и усмихнати, с дълги мигли. Харесва им да се заглеждат и да премигват често. Устните им са пухкавки и добре очертани, усмивката – чаровна. Горната устна има дълбока вдлъбка в средата и леко заострени краища, а долната е равна, права, с почти еднаква дебелина от единия до другия край, съвсем леко се стеснява едва в краищата. Формата на лицето е ягодообразна – заострена брадичка и разшряващо се при устните и стесняващо се към челото.
Добре е за жените Везни да спортуват в младежките си години, защото към 40-те са склонни към напълняване. Също като мъжа Везна и жената говори тихо и има плавни движения.
 
Детето Везни
Децата Везни са тихи, послушни и капризни. Непрекъснато променят желанията си, комуникативни са, но почти никога не са лидери. Умеят да работят в група, където ще могат да направят нещо по-красиво и по-интересно от другите, но няма да се налага да показват инициативност. Те са нерешителни и за това е добре да бъдат оставяни да взимат самостоятелни решения, за да свикнат с това.
 
Родителят Везни
Везните се стремят към сътрудничество и хармонини отношения с децата си. На тяхната помощ и съвет винаги може да се разчита. Те умеят да ги възпитават тактично и ненатрапчиво по метода на убеждението и в резултат на това се радват на непоклатим авторитет. Рядко създават големи семейства.
 
Здраве
Обмяната на веществата при Везните е бърза, неустойчива, подложена на силни колебания под въздействието на външни фактори (стрес, депресия) Наблюдава се недобро отделяне на отпадъчните продукти от организма. Слабо място – бъбреците. Като следствие на нарушената функция на бъбреците (възможни причини: страх, психическо напрежение, критичност, разочарование) е възможно да се появят хипертония, главоболие, кожни заболявания, алергични реакции.
Препоръки: Да се контролира консумацията на сладко, да се следи кръвната захар, да се избягва консумацията на тестени изделия, препоръчват се плодови диети.
 
Работа
Ако работите с Везни запомнете, че те са невероятни дипломати. Вместо директно да ви откажат те обикновено казват „може би”. Везните се съобразяват само с мнението на този, когото считат за неоспорим авторитет. Действат по своя инициатива само в рамките на позволеното.
На Везните не им липсва увереност и самостоятелност, те са склонни да защитават позициите си, дори когато не са прави. На моменти даже натрапват своя стил на работа и мислене. Положителното в случая е, че умеят да синтезират информацията и имат нестандартна гледна точка към повечето събития. Везните умеят да съчетават полезното с приятното.
Области: право, култура, изкуство, козметика, дипломация, социология, мода, дизайн, музика
Професии: юрист, съдия, законодател, дипломат, деец на културата, социолог, гримьор, фризьор, манекен, изкуствовед, музикант, певец
 
Пари
Везните предпочитат друг да се занимава с финансовите дела. Най-добре за тях би било, ако някой съхранява парите, а те могат да получават колкото им трябва след обсъждане на нуждите. Когато пазаруват Везните винаги търсят доза романтика - биха купили нещо не защото е практично, а защото ще си представят изключително романтичен епизод, свързан с въпросната покупка.
 
Любов и брак
Везните обичат да ги ухажват и да им обръщат внимание. За тях уводът е много по-важен от същинските взаимоотношения. Ако сте решили, че семейният ви партньор ще е Везна, то винаги трябва да правите предложенията си в перспектива и достатъчно убедително за добрия очакван резултат. Стига да са убедени, че в обозримото бъдеще ще се радват на нещо ново и удобно, Везните са изцяло ваши.
 
Подходящи партньори
В ранната им младост най-добре си пасват с Близнаци, които са силно сексуални и интелектуални и Скорпион, чието честолюбие много добре се уравновесява от Везните.
В средна и след средна възраст са много успешни вързките с Риби и Стрелец – те са романтични и податливи на влияние.
 
Секс
Везните определено държат първото място по умение да флиртуват. Но това не бива да ви заблуждава, че биха ви допуснали достатъчно близко до себе си.
За пълноценен секс на Везните им е нужна подходяща обстановка, създаваща настроение. Пригответе се за нескончаема любовна игра, която ще развихри фантазията им, за много ласки и целувки. Не забравяйте да държите инициативата в свои ръце и непрекъснато да ги обсипвате с комплименти. Това ви гарантира, че ще преживеете най-фантастичната любовна нощ.
 
Храни и напитки
Хранене: - плодове и зеленчуци и техните сокове, салати, зърнени храни, грис, царевица, пчелен мед, ядки, храни богати на витамини от групите В, С, А, Е.
Везните не обичат да се хранят сами. За тях е много по-важна естетиката на храната, отколкото нейния вкус. В повечето случаи са лакоми и сладокусни. Обичат сладкиши, сладолед, бонбони. Задължително гарнират всички ястия с пресни зеленчуци и плодове. Наслаждават се на храната и много харесват всякакви специалитети. Тъй като са най-умереният знак от зодиака те не употребяват прекалено много подправки или пикантни добавки.
Растения - алое, мирта, фрезия, момина сълза
Аромати - карамфил, роза
 
Стил
Те се обличат изключително стилно. Тяхната цветова гама е сиво, розово, бежово и черно, а най-много съответства на вътрешните им усещания лимоненожълтото – то е нежно, деликатно, близо до бялото, излъчващо нежност, но и дяволитост.
Везните харесват топлите, леки, изискани и леко екзотични аромати.
 
Известни личности
Джузепе. Верди, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Шостакович, Сен Санс, Николай Рьорих, Есенин, Лермонтов, Оскар Уайлд, Сервантес, Дени Дидро, Нилс Бор, Кардано, Хайдегер, Ницше, Алфред Нобел, Махатма Ганди, Бриджит Бардо, Джон Ленън, Марчело Мастрояни.