Телец

Телец: 21.04 - 21.05

Информация за зодията Телец


Управляваща планета: Венера
Управлява 2 дом: Земен, Неподвижен, Женски
Дeвиз: "Аз имам!"
Елемент: Земя 
Качество: Неподвижен
Благоприятни партньорства: Риби, Козирог, Скорпион, Дева
Неблагоприятни партньорства: Лъв, Стрелец, Водолей
Щастливи числа: 2,4,6
Подходящ цвят: синьо, зелено, есенно-жълто
Сезон: Есен
Камъни: сапфир, ахат, тюркоаз, брилянт
Цветя (растения): Момина сълза, люляк
Метал: мед 
Късметлийски дни: понеделник и петък 
Неблагоприятни дни: вторник 


Влиянието на Венера и Луната прави Телците чувствителни и сантиментални, спокойни и дипломатични. Традиционалисти са и резките промените не са по вкуса им. Те са миролюбиви и търпеливи, стремят се да създават хармония и много често се съгласяват дори със ситуации, които никак не са им по вкуса, но... внимавайте, не злоупотребявайте с търпението на Телеца. Не обичат разправиите, и най-вече не обичат проявите на агресия, разчитат на чувствата си и наблюдават много дълго преди да направят генерални умозаключения.
Телците са обективни, имат превъзходна памет и са много добри оратори. Не са особено решителни, потайни са, великодушни и в същото време – алчни. Те са прагматични и интелектуални, разсъдливи, естествени и чувствителни. Постоянни са, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато си наумят нещо е много трудно да бъдат разколебани – често проявяват инат.
Телецът е материален, най-лесно му се отдава изграждането на кариера и натрупването на богатство. Обикновено, когато повтори няколко пъти желанието си, успява да го постигне. Най-често успява да се реализира така, че да получава пари за работа, която извършва с удоволствие. Обича да го глезят и да е заобиколен от красота и лукс.
 
Добри и лоши черти  
Телецът е миролюбив и добронамерен, умее да се концентрира и лесно постига целите си. Идеите, които дава отначало изглеждат незначителни, но скоро става ясно, че влияят в много по-широк мащаб. Телецът може убедително да измъкне парите от всеки джоб.
Основни недостатъци на Телеца са инат, безразличие и егоизъм. Телецът губи позиции, когато се бави с решенията си и не използва момента. Освен това Телецът трудно свързва материалното и духовното, секса и емоциите.
Най-лош вариант: Скъперник, който се старае да изглежда щедър. Събира и трупа не това, което му трябва, а всичко, което може. Държи се като собственик. Властва над семейството си по най-брутален начин, макар че изглежда кротък и сговорчив. Не вярва на никого. Не полага големи усилия да чете и да обновява информацията си, но за всичко си има собствено мнение, което счита за единствено правилно.
 
Мъжът Телец  
Характерно за мъжете Телци е високото чело. Много рано започват да оплешивяват. Очите са големи, с много красиви мигли и леки бръчици в краищата, защото много често се усмихват. Устните са пухкави, леко женствени. Имат добре очертани и чувствителни ноздри. Ушите са щръкнали, с жилест врат – създават впечатление, че не излизат от фитнес залата. Стройна фигура, често окръглена, никога слабоват.

Жената Телец
Те са с гладко и привлекателно чело, големи лъчисти, леко окръглени очи, хубави пръхкави мигли, добре очертани и чувствени устни и ноздри. Ушите са малки и изящни, шията е като произведение на изкуството – дълга, гъвкава и нежна. На ръст са средни или малко по-ниски, много женствени.
 
Детето Телец
Децата Телци не понасят лиготиите. Забелязват всичко и непрекъснато критикуват. Не се залъгват със сладки приказки, но подходящите подаръци вършат добра работа, ако искате да ги накарате да свършат нещо. Лесно си изграждат навици, но не само добри, а и лоши. Сладокусни са и ако не ги контролирате може да проявят склонност към напълняване. В училище са дисциплинирани и старателни и довършват много прилежно всичко започнато. Работят малко бавно, но пък за сметка на това почти винаги безгрешно.
 
Родителят Телец
Това е най-любвеобилният знак. Отделя много внимание на децата си, но и много изисква от тях. Тъй като Телците са честни, искрени и търпеливи, стараят се да възпитат същите качества и у децата си.
Трябва да внимават да не превърнат децата си в крайни материалисти и да не угаждат на всичките им капризи.
 
Работа
Телците не бързат и много мислят. Те никога няма да започнат нещо, което не са обмислили добре и почти никога няма да спрат започнатото без да са го довършили. Обикновено хвърлят силите си в една посока.
Не са много гъвкави и не се ориентират бързо в ситуацията. Не обичат да ги притискат.
Телците издържат на големи натоварвания и хората, работещи с тях обикновено много скоро започват да кръшкат от задълженията си за тяхна сметка. Но това не бива да продължава прекалено дълго, защото веднага щом Телецът забележи това ще вземе инициативата и резултатите могат да бъдат даже страховит.
Области на реализация: финансови и застрахователни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура.
Подходящи професии: банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, цветар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

Пари
Телецът държи първенството по отношение на парите – той никога няма да пропусне печалбата си и няма да похарчи всичко. Обича да живее в комфорт. В същото време, по отношение на ежедневните си нужди Телецът не е капризен – умее да се наслаждава на съвсем обикновени неща.
Той е щедър към близките си. Ако отношенията ви с Телец са в достатъчно напреднал стадий, можете да поискате от него всичко. Това няма да го затрудни, а напротив, ще се почувства щастлив от това, че можете да разчитате на него. Дори и да не сте съвсем близки с Телеца, никога не му казвайте, че нищо не ви трябва, защото ще го лишите от възможността да изрази чувствата си. Представителите на земните зодии изразяват емоциите си по земен начин – с подарък или като ви доставят някакво удоволствие. Оставете ги сами да изберат нещо за вас и ще останете изумени от вродения им стил и усет за естетика и хармония.
 
Любов и брак
Ако ви привлича мъж Телец, пригответе се за дълга и методична обсада. Най-напред трябва да изглеждате добре, да се държите достойно, да сте практична и добра домакиня. Няма да е зле, ако умеете да готвите вкусни ястия и ако домът ви е обзаведен с вкус. В случай, че отговаряте на всички тези условия, може да очаквате до няколко месеца Телецът да ви постави брачната халка. Ако пък не отговаряте, то би трябвало силата ви да е в секса – ще го покорите, даже и да не можете да изпържите едни яйца.
Да предизвикате интереса на жената Телец си е трудна работа. Тя наистина изисква цялото ви внимание, високо интелектуално ниво и перспективно мислене.
 
Подходящи партньори
В младежка възраст най-подходящи за Телеца са другите 2 земни знака – Козирога и Девата. Те търсят случайни, необвързващи и емоционални връзки.
В средна възраст Телецът може да намери добро сходство с Близнаци и Овен. Близнаците ще го привлекат с интелекта си, Овенът – с енергичността. Телецът е земен знак и много ще им помогне да анализират живота си и да променят бъдещето си.
В зряла възраст Телецът е готов за дълбоки идеалистични и духовни отношения. В този период може да преживее вълнуващ романс със Скорпион.
 
Секс
Доста време и усилия ще ще ви трябват, за да вкарате Телеца в леглото си. От една страна той е много влюбчив, от друга - взискателен.
След като Телецът ви забележи ще трябва доста да се потрудите – да поддържате разговор на достатъчно високо ниво на различни теми, да покажете добро чувство за хумор и светкавична мисъл преди да се оформят съвместни планове за близкото бъдеще. Телецът не обича спонтанния секс, той предпочита спокойно да избере подходящото време и място, да си вземе душ, да се разположи удобно и едва след това е готов да приеме ласките ви. Не се впуска в излишни акробатики и фантасмагории, но за това пък ще се развихря дълго и елегантно. Телецът има нужда от постоянна близост, нежност и целувки. Трябва да чувства топлината на тялото ви, трепета на ръцете ви.
Телецът не е склонен към изневяра. Към подобна постъпка може да го провокира само и единствено поведението на партньора му – капризи, непрекъснато променящи се настроения, прояви на отчуждение или на прекалено обсебващи емоции. Ако искате да задържите дълго време Телеца постарайте се да бъдете максимално добронамрени и искрени. Телецът високо оценява проявите на лоялност в труден момент. Ако приемете трудностите стоически и без да мрънкате, ще можете да разчитате на Телеца до края на дните си.
 
Здраве
Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно. При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза. Типични заболявания: диабет, ангина, катар, базедова болест, операция на сливици.
В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.
 
Храна и напитки
Хранене: В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всички пролетни зеленчуци. Плодове - череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.
Повечето Телци обожават растителната храна. Това съвсем не означава, че са вегетарианци, но много по-често от всички останали са склонни да се хранят с риба и салати. Хранят се редовно. Жените Телци са доста склонни към напълняване.
И жените, и мъжете Телци обикновено са добри готвачи – проявяват търпение и фантазия при приготвянето на храната, нямат проблем да приготвят „от нищо – нещо”. Не се увличат излишно по силните подправки, но мариноват и овкусяват ястията.
Телците имат чувствително гърло и не е препоръчително да употребяват студени и газирани напитки.
Растения: пролетни зеленчуци и плодове
Аромати: тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.
 
Стил
Телците се обличат стилно и не задължително по последна модна линия.
Предпочитат удобни дрехи, много успешно преправят стари такива. Могат много дълго да запазят любимите си неща и когато отново ги облекат – да ги чувстват като нови. Любимите им цветове са тъмносиньо и черно. Цветът, който най-добре отразява характера на Телеца е салатенозеленото – то създава усещане за мекота, спокойствие и уравновесеност. Подходящи аромати са цветистите и напомнящите на свежест и зеленина.
 
Известни личности
Робеспиер, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Хитлер, Жириновски, Сефариал, Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менухин, Борис Христов, Лили Иванова, Боно, Джесика Алба, Кели Кларксън, Джон Сина, Пиърс Броснан, Джордж Клуни, Меган Фокс, Джанет Джексън, Джак Никълсън, Ал Пачино, Ума Търман, Енрике Иглесиас