Световни предсказания за 2012-та

2012-а вещае трудности, през които трябва да преминем стоическиАстролози, шамани и езотерици се събраха на "кръгла маса" в московския Дом на журналиста, за да прогнозират каква ще бъде идващата година.

И макар че доста от предсказанията им се разминават, те са единодушни в едно: 2012-а вещае трудности, през които трябва да преминем стоически. За сериозна икономическа криза говори Михаил Левин, ректор на Академията по астрология в Русия. Той посочва периода юни-юли 2012 г. "Хората, които успеят дотогава да спечелят някой лев, ще бъдат щастливци, а тези, които не успеят – да не се и надяват."

Малко повече подробности дава Елеонора Хинзбург, която е астролог по авестийската традиция и се занимава с тибетска медицина. През януари 2012-а Юпитер ще се съедини с Черната Луна (Лилит) в знака Телец. Според нумерологията 2012 г. съответства на числото 5, а това е цифрата на Юпитер. Независимо че Юпитер е голяма планета, ползваща се с добър авторитет, то годината ще бъде помрачена от съединението му с Черната Луна. В резултат през 2012-а може да има материални затруднения, финансова криза и ще бъде изключително трудно да се натрупват капитали. В първата половина на годината е нежелателно да правим заявки за бизнес, по-скоро трябва да опитаме да преживеем неблагоприятния период. Елеонора Хинзбург вече се е срещала с влиянието на Южния лунен възел в знака Телец. Това е било в края на 1994 – началото на 1995 г. В това време е бил "черният вторник", когато рублата се сринала, а Мексико бил връхлетян от икономическа криза.

Шаманът Андрей Дондуков, майстор на духовните практики, акцентира върху китайската астрология. Според китайския календар 2012-а е Година на Черния Дракон, което е добре. Черният цвят символизира водата, а елементът на Дракона е земята, затова комбинацията се явява добра. Сегашната комбинация е Метален Заек и това е лошо. Основната тенденция на 2011 г. е свързана с елемента метал. Тя може да се свърже с жестокост, упадък. През 2011 година най-важният ден е бил 20 октомври, понеже той е бил нещо като вододел. Към тази точка сме вървели 30 години. Цикличността на тази система се основава на цикличността на планетите Сатурн и Юпитер. Около този ден може да е времето, когато кармата се материализира. Хората, които в продължение на 30 години са натрупвали негативна карма, ще почувстват нейното присъствие. Хората, които са трупали позитивна карма, също се почувстват присъствие, но на позитивна карма. 2012 г. ще бъде важна, тъй като в този период ще стане преход от един цикъл с продължителност 26 години към друг. Но хората, държащи на духовните ценности, ще могат да се съхранят, независимо от влошаването на живота и кризите. При тях може да има и подобрение.

Астроложката Олга Фост също вещае криза. Упадък щял да застигне сферата на имотите. Това ще се чувства особено през януари-април, когато Марс ще се намира в ретроградно движение.

Не по-малко важно било какви хора се раждат сега. През 2012 г. може да настъпи прелом, но той само ще приготви хората за възприемане на новите идеи. Децата трябва да донесат нещо ново, също както поколенията, родени в ерата на радиото, на телевизията и на интернет. 

Последната прогноза е на Борис Астафиев, доктор на медицинските науки, доктор по философия, професор в Академията по естествени науки на Русия. Първоначално той не знаел дали да назове дата или не. В края на краищата решил да я назове – 17 март 2012 г. В този ден планетата Нибиру може да повлияе на Земята, а сега тя се приближава към нашата планета. Нибиру не може да бъде унищожена, тъй като тя се явява антигравитационна планета и отблъсква всичко от себе си, твърди Астафиев. Освен това Нибиру е планета-чистилище. Това събитие може да се случи в 7 часа сутринта московско време (6 часа българско). Тогава не бива да се лети със самолет, да се управлява автомобил, понеже има голям риск. В същото време благодарение на Нибиру Земята щяла да бъде освободена от негатива и да бъде проведено прочистване. Как може да се случи това? Нибиру е енергоотрицателна планета, затова тя може да привлича отрицателната енергия, а съществува закон за привличането. Планетата може да изтласка отрицателните качества от хората.

В по-близко бъдеще астролозите вещаят добри дни през месец ноември 2011 г.
Астроложката Елеонора Хинзбург твърди, че 1 ноември 2011 може да се нарече успешен и в този ден желанията могат да се сбъдват. На 1 ноември в 5-9 часа сутринта московско време (4-8 часа българско), а също на 13-14 ноември конфигурациите са такива, че способстват в живота да се случват чудеса. Във втората половина на ноември може да се стабилизира материалната дейност и този период е идеален за работохолиците.

На 25 ноември има слънчево затъмнение, но то няма да е страшно, понеже Слънцето ще бъде в знака Стрелец.

Източник: magicaura.com
Victoria Holidays