Открийте как да се лекувате според зодията

Вижте кои са слабите ви места според хороскопа и научете как да се пазитеЗдравето също се влияе от зодиакалния знак и астролозите са установили, че от знакът, под който сме родени зависи от какво и как боледуваме, както и кака да се лекуваме. Вижте кои са слабите ви места според хороскопа и научете как да се пазите.

ОВЕН

Овните често пренебрегват симптомите на започващо заболяване. Обичат да изкарват всички болести "на крак", което не отминава без последствия. Симптомите са ясно изразени и, като правило, не е трудно да се постави диагнозата. Овните често страдат от травми поради недостатъчна предпазливост. Най-уязвимото им място е главата. Често ги наляга мигрена, получават световъртежи и кръвоизливи от носа, имат проблеми и със съня.

ТЕЛЕЦ

Понякога поради мързел, друг път с надеждата, че ще им мине и така, Телците пренебрегват лечението и профилактиката. Често пъти вземат мерки, чак когато болестта е вече напреднала. Това още повече се задълбочава от търпението им и страха от каквато и да е промяна. Слабото им място е гърлото. За да съхранят здравето си, Телците се нуждаят преди всичко от спокойна и приятелска обстановка и редовно добро хранене.

БЛИЗНАЦИ

Главната опасност за представителите на този знак е преразходът на енергия. За Близнаците е характерно несъответствие на желанието да успеят във всичко и физическите възможности. Най-уязвимите им места са белите дробове, ставите, черният дроб и кожата. Има и още един момент: Близнаците в никакъв случай не бива да се увличат от диети и още повече от гладуване. Това крие опасност от нарушения на нервната и ендокринната им система.

РАК

Главният източник на болести при Раците е собствената им психика. Вечната им неудовлетвореност поражда стрес, който води след себе си какви ли не болежки - неврастения, храносмилателни разстройства, гастрити, язви... Изобщо, най-често страда стомахът. Той е най-уязвимият орган на представителите на този знак. За Раците най-добре е да се лекуват с методите на народната медицина, в частност, с билки.

ЛЪВ

За Лъвовете е характерно, че се хвърлят във всичко с главата надолу. Може да забравят да ядат, да спят, да почиват, в същото време дългият сън е най-необходимото условие за здравето им. Най-напред страда гръбначният стълб, след него сърдечно-съдовата система. Лъвовете прекарват заболяванията тежко, с висока температура или кръвно налягане. Те не понасят дълго да са на легло, което често води до преждевременно спиране на лечението.

ДЕВА

Ако някой от знаците се грижи за своето здраве, то това е Девата. Хигиена, диета, здравословен начин на живот - всички тези понятия са измислени без никакво съмнение от тях. Навярно единственото оплакване, което Девите може да получат, ще е свързано с червата, които са чувствително място за този знак. За Девата, както и за Рака, най-важното е логичното убеждение в това, че те са здрави, че никакви болести не са в състояние да ги надвият.

ВЕЗНИ

Най-уязвимите места на Везните са гръбначният стълб и бъбреците. Почти всичките им заболявания започват с болки в бъбреците и мигрена. За Везните това е сигнал да си направят пълни изследвания - болестта може да се крие навсякъде, просто бъбреците най-рано от всички други органи са почувствали тази дисхармония. Жените Везни трябва да отделят внимание на гинекологичните проблеми и в никакъв случай да не ги изоставят.

СКОРПИОН

Грешката на повечето Скорпиони е, че често прибягват до самолечение. Най-податливи на инфекции са половите органи. Много важна роля в поддържането на здравето на Скорпиона играе сексуалната сфера. Когато там всичко е в ред, то и останалите органи и системи работят като часовник. Ако сексуалният живот на Скорпиона не е подреден, то почти сигурно е, че и всичко останало не е  в границите на нормалното.

СТРЕЛЕЦ

Главният проблем на Стрелците е, че нямат мярка за нищо. Практически всичките им болести са с представка "пре-": преяждане, нервно пренапрежение, преумора... Те често страдат от наднормено тегло, хипертония, склонност към инсулти и инфаркти. Най-важният фактор за успеха на лечението е доверието и уважението на Стрелците към доктора. Добре е, ако той има научна степен, изглежда солидно и "академично".

КОЗИРОГ

Обикновено в детството си боледуват много, но с възрастта придобиват издръжливост. Най-много от всичко Козирозите трябва да се страхуват от счупвания, скъсване на ставни връзки и травми на колената. Козирозите са много неприятни пациенти - имат своя система за поддържане на здравето, често пъти доста различна от официално признатата медицина. При това много трудно възприемат чуждото мнение, дори това на доктора.

ВОДОЛЕЙ

Заболяванията им много често протичат по необичаен начин и е трудно да им се постави диагноза. При Водолеите болестите се проявяват внезапно, макар че причините, които ги предизвикват, са се трупали в продължение на дълго време. За представителите на този знак е характерно постоянно нервно напрежение. Слабото им място е кръвоносната система. Много често страдат от разширени вени, отичане на краката и схващане.

РИБИ

Голяма част от болестите им са предизвикани от самовнушение. Независимо от тревогата им за здравето, те често не предприемат никакви стъпки към лечение. Към типичните заболявания на Рибите могат да се отнесат отоци, гъбични заболявания, конюнктивити. Освен това организмът им е склонен да събира слуз, например в белите дробове. Много болести при тях започват от краката - от простуда до плоскостъпие.

Източник: Snews.bg
Етикети: здраве зодии лекуваме лечение самолечение 
Victoria Holidays
Още статии по темата