Как да си изберем растение-талисман според зодиятаРастенията в природата са живи талисмани за знаците от Зодиака. Според редица астролози, представителите на флората могат да окажат положително въздействие върху енергията на човека, ако са подходящи за него.

 

Копривата е талисманът на първия знак от зодиака - Овена. Парливото растение го избавя от страховете, а листатата й върху рана я изцеряват.

На темперамента на земния Телец отговаря розата. Тя подпомага лечението на кожни заболявания. Запазва и младостта на телците.

На Близнаците е близък фасулът. Той активизира доброто в човека. Предпазва и белия дроб от заболяване.

На Рака принадлежи бялата водна лилия. Водната красавица изостря интуицията. Като талисман, това растение, пречиства организма от токсините и нормализира стомашната дейност.

Лъвът е под знака на жълтия кантарион. Лековитата билка притежава магически свойства срещу злото и срещу сърдечни заболявания.

Растението на Девите е житото. То ги дарява с чиста енергия от недрата на земята.

От палмата идва силата и енергията на Везните. Тя способства за възстановяване гръбначния стълб и лекува болките в гърба.

На Скорпиона принадлежи екзотичното алое. То трансформира един вид енергия в друг и преобразува негативната в позитивна.

Магическото растение на Стрелеца е синият минзухар. Стимулира черния дроб и освобождава токсините.

За астралното тяло на Козирога е пелинът. Той крепи приятелствата и пази от уроки.

Енергията на Водолея се предава от тютюна. Никотиновото растение пази от злото и привлича добри духове.

За Рибите е белият мак. Той защитава от неприятности и ги свързва с Космоса.

Източник: Snews.bg
Victoria Holidays